Rozmaring olaj készítése házilag, otthon lépésről-lépsre

Rozmaring (fűszer) olaj készítése otthon lépésről - lépésre, sült húshoz, kerttipp.hu
Kattints a poszt értékeléséhez!
[Összesen: 6 Átlag: 5]

Szeretnél egy igazán ízletes és aromás fűszerolajat, amit szinte bármilyen ételhez használhatsz?

A rozmaring olaj készítése egyszerű és gyors, akár otthon, házilag is elkészíthető, ráadásul remekül feldobja az ételeket. Ebben a blogbejegyzésben lépésről-lépésre megmutatom, hogyan készíthetsz otthon rozmaringos fűszerolajat.

Rozmaring olaj készítése házilag, lépésről-lépésre:

Szükséges hozzávalók

  • 2-3 ág friss rozmaring
  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • Üveg vagy műanyag palack

Rozmaringolaj készítése lépésről lépésre

Házi rozmaringolaj készítése lépésről - lépésre, kerttipp.hu

Az olaj előkészítése

Válassz minőségi extra szűz olívaolajat. Töltsd az olajat egy tiszta és száraz üveg- vagy műanyag palackba, amely zárható. Az üveg vagy palack tisztaságára ügyelj, hiszen bármilyen szennyeződés csökkentheti az olaj minőségét.

A rozmaring előkészítése

A friss rozmaringot alaposan mosd meg, majd szárítsd meg. A rozmaring hajtásokat aprítsd fel olyan méretűre, hogy könnyedén elférjen az üvegben.

Az olaj ízesítése

Az előkészített rozmaringot helyezd az üvegbe, majd öntsd fel olajjal addig, míg teljesen ellepi. Az olajat azonnal használhatod, de ha egy kicsit hagyod állni, az olaj egyre ízletesebbé válik, ahogy a rozmaring íze átjárja.

Az rozmaring olaj olaj tárolása

Az olajat tartsd száraz, hűvös, lehetőleg sötét helyen. Az olajat érdemes a hűtőben tárolni, hogy friss maradjon. Az ízesített olaj általában 1-2 hónapig friss marad, de ha a rozmaringot leszűröd az olajból, akkor az olaj további 1-2 hónapig eltartható.

Olvasd el ezeket is:

Felhasználási módok

Ezt olvastad már? –  6 szuper egészséges fűszernövény, ami a te konyhádból sem hiányozhat
Rozmaring (fűszer) olaj készítése otthon lépésről - lépésre, felhasználása sült húshoz, kerttipp.hu

A rozmaringos fűszerolajat szinte bármilyen ételhez használhatod, például salátákhoz, grillezett húsokhoz, tésztaételekhez és zöldségekhez. A rozmaringos fűszerolajat használhatod saját készítésű szószok és dresszingek készítéséhez is.

Az olajat sütéshez is használhatod, de fontos megjegyezni, hogy a rozmaring rolajat nem ajánlott magas hőmérsékleten használni, mivel az robbanásveszélyes lehet.

Csatlakozz Facebook Csoportunkhoz: 

Gyógynövénytár | Gyógynövényekkel természetesen

További tippek

  • Ha nem szereted a rozmaringot, akkor készíthetsz más fűszerolajakat is, például bazsalikomos, oregánós vagy fokhagymás fűszerolajat.
  • Ha nem találsz friss rozmaringot, akkor használhatsz szárított rozmaringot is, bár az íze nem lesz olyan intenzív, mint a friss rozmaringé.
  • Ha szeretnéd még intenzívebbé tenni az olaj ízét, akkor hagyd állni az olajat pár napig, hogy az olajat átjárja a rozmaring íze.
  • Az olaj ízesítése után a rozmaringot érdemes eltávolítani az üvegből, hogy az ne romoljon meg az idő múlásával.
  • Az ízesített fűszerolajok kiváló ajándék lehet barátoknak, családtagoknak vagy ismerősöknek.

Remélem, hogy ez a blogbejegyzés hasznos volt és sikerült átadni a rozmaringos fűszerolaj készítésének lépéseit és további hasznos tippeket. Ugye nem is volt olyan nehéz a rozmaring olaj készítése?!

Kattints a poszt értékeléséhez!
[Összesen: 6 Átlag: 5]

4 thoughts on “Rozmaring olaj készítése házilag, otthon lépésről-lépsre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kövess minket!

Ne maradj le a legfrissebb tartalmakról!


0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a Webshopba
    Verified by MonsterInsights